italija

Регион

Над 5 милијарди евра штета од земјотресот во Италија

А1он
Според првичните податоци штетите од земјотресите во северната италијанска провинција Емилија Ромања, се проценуваат на околу пет милијарди евра. Земјотресите разурнаа голем број објекти, домови,