inovacii

Економија

Седумстотини апликации пристигнати на јавниот повик на Фондот за иновации

А1он
Македонските микро, мали и средни претпријатија покажуваат голем интерес за новиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој со кој ќе се кофинасираат
Економија

Презентирана интерактивна училишна табла реализирана со проект поддржан од ФИТР

А1он
Интерактивна табла наменета за училиштата, развиена во македонската компанијата „Вижн студио 2018“ преку проект реализиран со поддршка на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР),
Економија

Училишен час на „#ПетокЗаМлади @ФИТР“ за промоција на изум за интерактивна табла

А1он
Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) како дел од предвидените активности за поддршка на креативното и критичкото размислување кај младите – „#Петок за млади
Македонија

Соработка на иноваторите од Македонија и Франција

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии, во чии рамки функционира Центарот за трансфер на технологии и иновации (ИНОФЕИТ) ќе добие поддршка од Амбасадата на Франција
Македонија

ВИДЕО: Млади иноватори од Кочани ќе ја претстават Македонија на светски натпревар во Детроит

А1он
Ученици иноватори од Кочани ќе ја претстават Македонија на светски натпревар што ќе се одржи во Детроит, САД. Тие ќе го презентираат своето иновативно решение
Економија

Инфо сесија за новиот јавен повик „ПристАПП транспорт“

А1он
Фондот за иновации и технолошки развој и Министерство за транспорт и врски денеска организираат промоција на јавниот повик „ПристАПП транспорт“ за доделување финансиски средства за
Економија

Проект за развој на иновациски капацитети на малите и средните претпријатија

А1он
Во Македонија првпат ќе биде изработена и лансирана мобилна апликација која ќе ги информира компаниите за понудата и побарувачката на иновативни технологии на светско ниво,