industrija

Економија

Повисоки цените на индустриските производи на домашниот пазар на годишно ниво

А1он
Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во септември се пониски за 0,1 процент на месечно ниво и повисоки за 1,2 проценти
Економија

Прометот во индустријата намален на месечно, зголемен на годишно ниво

А1он
Прометот во индустријата, вкупно, во јуни во однос на мај годинава се намалил за 7,5 отсто, а споредено со јуни лани за 4,7 отсто, додека
Економија

Презентација на резултати од Project Hub Импакт 2019 „Креирај, откри и придонеси“

А1он
Десет тима на студенти денеска на Машинскиот факултет во Скопје ќе ги презентираат резултатите од своите активности преку кои ќе се обидат да покажат различни
Економија

Зголемени продажните цени на производителите на индустриски производи

А1он
Продажните цени на производителите на индустриски производи во март годинава се повисоки на месечно ниво за 0,7, а на годишно за 1,2 отсто. Според податоците
Економија

Цените на производителите на индустриски производи повисоки на месечно, пониски на годишно ниво

А1он
Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во февруари годинава се повисоки за 0,7 отсто на месечно ниво и се пониски за
Економија

Поповолни очекувањата во преработувачката индустрија

А1он
Раководителите на деловните субјекти во преработувачката индустрија со зголемена доверба во февруари во однос на јавнуари годинава и на февруари лани. Според објавените податоци на