industrija

Економија

Продажните цени на производителите на индустриски производи во март повисоки на месечно ниво

А1он
Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во март се повисоки за 0,1 процент на месечно ниво и пониски за 0,1 процент
Економија

Продажните цени на индустриските производи во февруари пониски на месечно ниво

А1он
Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски за 0,5 отсто на месечно ниво, а на годишно ниво остануваат непроменети, објави
Економија

Индустриското во февруари со раст од 3,5 отсто, најсилен во рударството и преработувачкиот сектор

А1он
Индустриското производство во февруари 2020 година, во однос на февруари 2019 година, бележи раст од 3,5 отсто, а за двата месеца од годинава, во односна
Економија

ССЕРИ: Бесправно ни се стопирани паричните текови од страна на АД ЕСМ

А1он
Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија денеска на прес-конференција обвини за бесправно стопирање
Економија

Индустриска комора: Усогласување на царинскиот тарифник со ЕУ

А1он
Забрзан технолошки напредок со изградба на индустриски зони и адекватни инвестиции за осовременување на постоечките зони, енергетски ефикасни технологии и инвестиции во обновливи извори на
Економија

Почнува 40. МАКИНОВА 2019 и 17. ЕКОНОВА 2019

А1он
Пронајдоци, иновации, нови технологии и производи, технички унапредувања, индустриски дизајн, трговски марки и младинско-истражувачко и креативно творештво ќе бидат изложени денеска на традиционалната и најголема