imigranti

Свет

Имигрантите се економска добивка за општеството

А1он
Имигрантите се економски плус, добивка за општеството, покажува најновиот извештај на Организација за економски развој и соработка (ОЕЦД), направен во 27 земји-членки. Многу повообичаено е имигрантите да
Свет

Значително зголемен број на имигранти од држави најзагрозени од економската криза

А1он
Бројот на имигранти од држави најсилно погодени од економската криза значително е значително зголемен од 2009 година, се наведува во извештајот на Организацијата за економска соработка и
Свет

Бројот на бугарски и романски работници во Велика Британија е зголемен за 15 отсто

А1он
Бројот на работниците од Бугарија и Романија во Велика Британија, во првиот квартал од оваа година, е зголемен за 15 отсто. Тоа се случува пред да се
Македонија

Во вагони од товарен воз откриени осум странски државјани

А1он
Вчера во 22:30 часот, од страна на полициски службеници од Полициската станица „Богородица“ во содејство со царински службеници од Царинската испостава-Гевгелија, во вагони од товарен воз биле откриени