id

Свет

Чешка нема да се вклучи во воздушните напади на исламистите во Сирија

А1он
Република Чешка не размислува за вклучување во воздушните напади врз позициите на радикалите од движењето Исламска држава во Сирија, каде нападнаа САД и други земји.