hrana

Магазин

„Гладни сме“ – видео пародија на кампањата на Владата во САД

А1он
Во последните неколку години дебелината во Америка е деликатна тема, посебно кај малите деца. Првата дама Мишел Обама водеше кампања за подигање на здрава генерација.
Магазин

Подготвување на еден хамбургер загадува колку и камион

А1он
Истражување на Универзитетот Риверсајд во Калифорнија покажа дека комерцијалната кујна, мали трафики за храна па до големите ланци за исхрана, го загадуваат воздухот повеќе од
Магазин

Формата на пивската чаша влијае на брзината на пиење

А1он
Студијата објавена во списанието Plos One покажува дека луѓето пијат многу побрзо од заоблени чаши во споредба со рамните, а истражувачите сметаат дека тоа се