holesterol

Свет

Лековите против холестерол ја намалуваат смртноста од Ковид-19

А1он
Стотици милиони луѓе низ светот користат лекови кои го намалуваат нивото на холестерол во крвта и го спречуваат ризикот од развој на срцеви заболувања. Едно
Магазин

Вишокот маснотии и холестерол го следат човекот уште од древноста

А1он
Научен тим од Универзитетот на Тексас претставија резултати од анализа на древни трупови, од неколку различни места на планетата, со една заедничка особина – сите