grcija

Регион

„Етнос“: Грчките власти во тревога поради планиран терористички напад „со политичка цел“

А1он
Грчките власти се во тревога поради добиена информација за планиран терористички напад со „политичка цел“, пишува денеска весникот „Етнос“. Според весникот, тревогата се засилила од фактот
Регион

Пејачи, адвокати, лекари и пратеници се најдоа на списокот на даночни измами во Грција

А1он
Даночните измами продолжуваат да се најголемото зло за Грција, а при проверките властите постојано се соочуваат со зачудувачки факти за неплатени давачки и документирани фалсификати. Весникот „Еспресо“
Регион

Јорг Асмусен ја исклучи можноста за автоматско предоговарање на долгот за Грција

А1он
Автоматското предоговарање, познато како роловер (rollover) на долгот не е варијанта за покривање на недостигот од шест милијарди евра за Грција, според спасувачката програма која
Регион

Анкета: Осум од десет Грци оваа година ќе ги намалат трошоците за греење

А1он
Осум од десет Грци се принудени оваа година да потрошат помалку пари за греење во споредба со минатата, покажуваат резултатите од истражувањето спроведено пред почетокот