grcija koronavirus

Регион

Отворени градинките, забавиштата и основните училишта во Грција

А1он
Под посебни превентивни мерки, со задолжителна употреба на маска, како за учениците, така и за наставниците, утрово основците во Грција се вратија во училишните клупи
Регион

Задолжителен седумдневен карантин за сите кои пристигнуваат во Грција

А1он
Од три на седум дена е зголемен домашниот карантинот за сите оние кои од странство пристигнуваат во Грција, согласно новите одлуки на Агенцијата за цивилно
Регион

Под зајакнати безбедносни мерки и со полициски час новогодишната ноќ во Грција

А1он
Со полициски час, забрана за собири во домовите на над девет лица од две семејства, без организирани дочеци, но и под драконски безбедносни мерки со