gleceri

Свет

Исландските глечери се намалуваат многу брзо, им се заканува целосно исчезнување

А1он
Исландските глечери, на кои им се заканува целосно исчезнување до 2200 година, веќе изгубија 750 километри квадратни површински простор од почетокот на 2000 година или