g20

Свет

Самит на Г-20: Економската криза во сенка на евентуалната воена акција врз Сирија

А1он
Лидери од дваесетте најразвиени економски држави од светот се собираат во Санкт Петербург на дводневен самит на Г-20 и како што Гардијан го оквалификува настанот
Свет

Гардиjан: Велика Британија ги шпионирала учесниците на самитот на Г-20 во Лондон во 2009 година

А1он
Велика Британија ги пресретнувала телефонските повици и ги следела компјутерите, користени од официјалните претставници на две меѓународни финансиски средби на високо ниво во Лондон во 2009 година,
Економија

Г20: Сите против една и една против сите држави

А1он
Во мексиканското место Лос Кабос, каде се одржува самитот на најразвиените земји и држави со забрзан развој, кои претставуваат 85 проценти од глобалната економија и