fitr

Македонија

МТСП и ФИТР ќе претстават можности за брзорастечки бизнис за млади

А1он
Министерството за труд и социјална политика (мтсп) и Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска организираат настан „Можности за развој на брзорастечки бизнис за
Економија

Пет милиони денари за нов софтвер за транспортни дозволи

А1он
Пет милиони денари ќе додели Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) за најдоброто софтверско решение за распределба на транспортните дозволи и лиценци во домашниот
Економија

Финансиски олеснувачи ќе им помагаат на фирмите да добијат пари од владините мерки

А1он
Финансиски олеснувачи ќе им помагаат на компаниите да подготват квалитетен проект со кој ќе може да конкурираат за добивање неповратни средства со повикот што треба
Економија

Готови правилниците за поддршка на фирмите со владините мерки, договори во јуни

А1он
Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) Јован Деспотовски очекува до крајот на јуни годинава да бидат потпишаните првите договори со кои компаниите