filharmonija

Култура

Прв концерт на Филхармонијата од циклусот „Виртуози“ во 2013-та

А1он
Македонската филхармонија вечер ќе го изведе првиот концерт во 2013 година од циклусот „Виртуози“, на кој солист ќе биде јапонската виолинистка Акико Суванаи. Концертот ќе
Култура

Прв концерт на Филхармонијата од циклусот „Виртуози“ во 2013-та

А1он
Македонската филхармонија задутревечер ќе го изведе првиот концерт во 2013 година од циклусот „Виртуози“, на кој солист ќе биде јапонската виолинистка Акико Суванаи. Концертот ќе го
Магазин

Турскиот пијанист Сермет солист на концертoт на Македонската филхармонија

А1он
Македонската филхармонија вечер ќе го одржи вториот концерт од циклусот „Виртуози“. Како солист ќе настапи турскиoт пијанист и истакнат интерпретатор на делата на Лудвиг ван