Fidel Kastro

Свет

Фидел Кастро – последната крупна фигура на меѓународниот комунизам

А1он
Кубанскиот лидер Фидел Кастро, кој почина минатата ноќ во Хавана, беше последната крупна фигура на меѓународното комунистичко движење и симбол на надежта на земјите од