fao

Економија

Николовски: Македонија три години не плаќала членарина во ФАО

А1он
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство вчера платило 35.000 евра членарина во ФАО, сума која Македонија ја должела три години и поради што со допис
Свет

ФАО: До 2030 година климатските промени може да втурнат во екстремна сиромаштија уште 122 милиони луѓе

А1он
До 2030 година климатските промени може да втурнат во екстремна сиромаштија уште 122 милиони луѓе, најголем дел во југоисточна Азија и Африка, каде фармерите ќе