fao

Економија

ВИДЕО: Окрупнување на земјиштето за поконкурентно земјоделство

А1он
Преку 140 експерти за управување со земјиште од над 30 земји и организации од Европа и Централна Азија на работилница во Скопје ги дискутираат препораките
Економија

ФАО работилница за пристапот при консолидација на земјиштето

А1он
Во Скопје денеска почнува тридневната Меѓународна работилница ЛЕНДНЕТ што ја организира ФАО со поддршка на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Целта на работилницата е
Економија

Средба на министерот Николовски со генералниот директор на ФАО

А1он
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, оствари работна средба со генералниот директор на Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите Нации – ФАО,
Економија

Повик на ФАО за изработка на Физибилити студии за консолидација на земјоделското земјиште

А1он
Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) го објави повикот за изразување интерес за учество на тендер за консултантски услуги за Физибилити студии за
Економија

Избрани 12 локации за консолидација на земјоделско земјиште

А1он
Дванаесет локации од целата држава се избрани за консолидација на земјоделско земјиште преку проектот „Мејнленд“, финансиран од ЕУ, кој го спроведува Организацијата за храна и
Економија

ФАО ги поддржува напорите на земјата за спроведување на Национален инвентар за шумите

А1он
Во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска се одржа работилница за проценка на потребите за информации кои треба да бидат собрани за следење на
Македонија

Прирачникот на ФАО за борба против болеста чвореста кожа достапен на македонски јазик

А1он
Теренски прирачник на ФАО за ветеринари за болеста Чвореста кожа е сега достапен на шест јазици, меѓу кои и на македонски. Целта на прирачникот е