evropski sud za covekovi prava

Свет

Европскиот суд за човекови права ја казни Словачка за неиспитување расизам во убиство на Роми

А1он
Европскиот суд за човекови права денеска и наложи на Словачка да плати надомест од 50.000 евра на двојка со ромско потекло, чии тројца роднини биле
Свет

Судот во Стразбур наложи Русија да исплати отштета на девојките од „Пуси Рајот“

А1он
Европскиот суд за човекови права (ЕЦХР) соопшти дека не дозволи разгледување на жалбата на Русија и ја задолжи да исплати отштета во вредност од 37.000
Свет

Европскиот суд за човекови права пресуди дека Италија ги нарушила правата на мафијашкиот бос Провенцано

А1он
Италија ги нарушила правата на познатиот мафијашки бос Бернардо Провенцано со тоа што бил затворен во многу строг затворски режим, во месеците пред да почине,
Регион

Турската опозиција ќе поднесе жалба до Европскиот суд за човекови права

А1он
Главната турска опозициска Републиканска народна партија ќе поднесе жалба до Европскиот суд за човекови права, со цел да се оспори одлуката на изборната комисија за