evro

Економија

Марин Ле Пен: Еврото е грешка, време е да се поправи

А1он
Претседателката на француската десничарска партија Национеален Фронт Марин ле Пен изјави дека ќе покрене кампања против обврската што Франција ја презеде во договор со веропските
Економија

Вредноста на еврото падна на двегодишниот минимум

А1он
Вредноста на заедничката европска валута се намали денеска на нов двегодишен минимум во однос на доларот, бидејќи трговците се уште не се сигурни дали најновиот
Економија

Започна неформалниот самит на ЕУ за стабилизација на еврото

А1он
Крај на должничката криза, стабилизација на еврото и воведување такси на финансиските трансакции се главните теми на неформалниот самит кој започна денеска во Бисел. Шефовите