esa

Магазин

Во Холандија отворена фабрика за воздух

А1он
Во Нордвијк, Холандија, основана е лабораторија за материјали и електрични компоненти на Европскиот центар за истражување и технологија на вселената – ЕСТЕЦ. Основањето ваква прототип-фабрика