energija

Економија

Бислимовски: До 5 март нови правила за снабдување со топлинска енергија во Скопје

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) до крајот на неделава ќе ја добие Студијата и анализата од МАНУ која ќе претставува појдовна основа за изработување на
Економија

Миноски: Влегувањето на пазарот за снабдување со енергија нов предизвик на компанијата

А1он
Директорот на АД ЕЛЕМ Драган Миноски смета дека влегувањето на компанијата на пазарот на снабдување со електрична енергија е нов предизвик и очекува дека ќе
Економија

РКЕ ќе доделува нови лиценци за производство и трговија со електрична енергија

А1он
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ќе разгледа пет предлог-одлуки за издавање лиценца за вршење енергетска дејност трговија со електрична енергија, за
Економија

Сончеви колектори во Македонија само 0,02 метри квадратни по жител

А1он
Искористувањето на сончевата енергија во Македонија до овој момент е на најниско ниво во споредба со европските земји поради многу ниските субвенции од 100.000 евра
Економија

Дебата за состојбата во „сончевиот сектор“ во Македонија

А1он
Македонска асоцијација за сончева енергија „Солар Македонија“ кое е грантист на Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем, денеска организира панел дискусија за состојбата
Економија

Анѓушев: Се овозможуваат услови за поголемо производство на енергија од обновливи извори

А1он
Обврската за упис во регистарот на електроцентрали во Агенцијата за енергетика за сите производители на електрична енергија од фотоволтаици и одредувањето на пресметковниот период за
Економија

РКЕ разгледува нови правила за пазар на балансна енергија

А1он
Малите потрошувачи и домаќинствата и во иднина ќе немаат обврска да доставуваат физички номинации до операторот на електропреносниот систем, туку во нивно име тоа ќе
Економија

До 3 декември ќе се аплицира за универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Компаниите снабдувачи со електрична енергија најдоцна до 3 декември треба да аплицираат на јавниот тендер за избор на универзален снабдувач со електрична енергија што Владата