EK

Свет

Европејците сакаат да знаат кој ќе биде кандидат за претседател на Европската комисија

А1он
Мнозинството од жителите на земјите-членки на ЕУ ќе бидат поподготвени да гласаат на европските избори во мај 2014 година, ако политичките партии ги истакнат нивните
Македонија

EK го поздрави формирањето на Комисијата за настаните од 24. декември

А1он
Европската комисија ја поздрави веста дека конечно е постигнат договор за составот на Комисијата за истрага на настаните од 24. декември. Петер Стано, портпарол на комесарот
Регион

ЕК: Белгија и Грција да го ратификуваат договорот за заедничко европско небо

А1он
Агенцијата за цивилно воздухопловство (АЦВ) денеска информира Европската комисија во мајскиот редовен извештај за покренати прекршочни постапки јавно ги повикала Белгија и Грција да го
Регион

ЕК: Словенија и Хрватска треба под итно да се договорат за „Љубљанска банка“

А1он
Европската комисија денеска апелираше до Словенија и Хрватска итно да изнајдат прифатливо решение за прашањето на „Љубљанска банка“ за да може ратификацијата на хрватскиот пристапен