ebor

Економија

Новата кредитна линија на ЕБОР презентирана пред локалните власти

А1он
Македонските приватни компании, општини и јавни комунални претпријатија можат да ја користат втората кредитна линија на Европската банка за обнова и развој ВЕБСЕДФ 2 за
Економија

Промоција на новата кредитна линија од ЕБОР пред градоначалниците

А1он
Пред претставниците на локалната самоуправа денеска ќе биде промовирана новата кредитна линија на Европската банка за обнова и развој, WeBSEFF 2, од Регионалната програма за
Економија

Швент: Во Македонија недоволно се користат консултантски услуги

А1он
Македонските компании недоволно користат консултантски услуги, кои имаат многу важна улога во поддршка на развојот на бизнисите. Единствено дел од големите компании ангажираат консултанти. Ова