dzonson i dzonson

Свет

Џонсон и Џонсон поднесе барање за итно одобрување на вакцината во Европа и во САД

А1он
Џонсон и Џонсон поднесе барање до Управата за храна и лекови на САД за итно одобрување на неговата вакцина против коронавирус. Истото барање е доставено
Свет

Џонсон и Џонсон побара дозвола за итна употреба на вакцината

А1он
Фармацевтската компанија „Џонсон и Џонсон“ побара од Американската агенција за храна и лекови да ја одобри за итна употреба нејзината вакцина од една доза. Барањето
Свет

Вакцината на Џонсон и Џонсон е ефективна меѓу 66 и 85 отсто

А1он
Американската компанија Џонсон и Џонсон планира следната недела да побара одобрение од Американската агенција за храна и лекови за итна употреба на нејзината вакцина, која
Свет

Вакцината на „Џонсон и Џонсон“ следниот месец може да биде одобрена за употреба

А1он
Американската компанија „Џонсон и Џонсон“ следната недела треба да ги објави резултатите од третата фаза на тестирање на својата вакцина против коронавирус, пренесува Си-Ен-Би-Ес. Компанијата
Свет

Компанијата „Џонсон&Џонсон“ следната недела ќе ја претстави својата вакцина

А1он
Американската компанија „Џонсон&Џонсон“ следната недела треба да ги соопшти резултатите од третата фаза на тестирањето на нивната вакцина против коронавирусот, пренесе телевизијата Си-Ен-Би-Си. Компанијата наведува
Свет

„Џонсон и Џонсон“ плаќа 100 милиони долари обесштетување по жалбите дека бебешка пудра предизвикува рак

А1он
Компанијата „Џонсон и Џонсон“ ќе плати обесштетување во висина од 100 милиони долари по тужби од потрошувачи кои тврдат дека бебешката пудра на таа компанија