doping

Спорт

Русија може да се соочи со забрана за организирање меѓународни натпревари

А1он
Светската антидопинг агенција (ВАДА) соопшти дека се разгледува можноста на Русија да и се забрани организирање меѓународни натпревари, бидејќи во земјата нема акредитирана антидопинг агенција.
Спорт

ВАДА и Интерпол со заедничка акција против допинг во спортот

А1он
Светската антидопинг агенција (ВАДА) и Интерпол најавија заедничка борба против допинг во спортот. Организациите одлучиле за заеднички проект под наслов Енергија, со цел лесно идентификување
Спорт

Нов допинг скандал, вмешани сестрите Вилијамс, гимнастичарката Билс?

А1он
Светската анти-допинг агенција на сестрите Вилијамс, Серена и Венус, им дозволила да користат недозволени суспстанци, откри во вторникот хакерската група Fancy Bear. Како што се