donacija

Македонија

Донација пакет-прожектор, лаптоп и платно за училиштата во поплавените подрачја

А1он
Донација вредна 10.000 евра која се состои од пакет прожектор, лаптоп и платно денеска добија шест училишта од поплавените подрачја во Скопје од амбасадите на
Култура

Донација во книги во спомен на Светлана Антоновска

А1он
Во библиотеките во Македонија изминатиот месец донирани се неколку илјади книги од библиотечниот фонд на домашната библиотека на Светлана Антоновска, која беше статистичар и долгогодишен
Македонија

Парична донација за поплавените од Здружението на пензионери од Кавадарци

А1он
Здружението на пензионери од Кавадарци издвои педесет илјади денари за настраданите семејства од големото невреме во Скопско. – Со ова сакаме да ја покажеме хуманоста
Македонија

Охридска банка Сосиете Женерал со донација вредна 600 илјади денари

А1он
Со големо жалење за изгубените човечки животи и настанатите штети од невремето што се случи во Скопје и околината, Охридска банка Сосиете Женерал ја дава
Македонија

Донација за Здруженијата на слепи, глуви и лица со телесна попреченост во Битола

А1он
Спортско-рекреативна опрема доби Здружението на слепи лица,глуви и лица со телесна попреченост.  Спортско-рекреативната опрема, статичен велосипед и магнетна механичка лента се сместени во спортската сала што