dijaspora

Македонија

Албанската дијаспора бара најмалку Албанец за премиер

А1он
Веб порталот Алмакос, повикувајќи се на информации добиени од нејзините читатели надвор од Македонија информира дека е во тек нова политичка иницијатива на албанската дијаспора
Македонија

Македонската дијаспора не сака премиер Албанец

А1он
Македонската заедница од Торонто Канада се спротивставува на идејата премиер да биде Албанец. Ова е став на иселениците испратен од Управата при Македонската православна црква
Македонија

Евгенија Нацулиду ќе ги брани правата на Македонците во Грција

А1он
Евгенија Нацулиду, активист за правата на Македонците, прв официјален претставник на Обединетата македонска дијаспора (ОМД), во Грција. Таа по потекло е од Воден, и со
Македонија

Македонец „Дон на мафијата“ во Австралија, пронајден мртов

А1он
Кен Јанакиевски, до неодамна угледен член на австралиската заедница и добитник на орденот „Ѕвезда за храброст“, беше најден мртов. Неговото тело беше најдено во реката