dieti

Магазин

Што се случува со масните клетки кога губиме килограми?

А1он
Обично се верува дека кога губиме тежина, масните ткива се претвораат во енергија. Меѓутоа, научниците од Универзитетот на Нов Јужен Велс имаат сосем поинакви сознанија.
Магазин

Пресметајте која е вашата идеална тежина

А1он
Жените често ја замислуваат својата идеална тежина помала од препорачаната, додека мажите сметаат дека нивната телесна тежина треба да биде поголема од прпорачаната. Идеалната телесна
Магазин

Ново истражување: Од самиот мирис на храната се зголемува телесната тежина

А1он
Нова студија од Универзитетот Калифорнија во Беркли утврди дека мирисот на храна пред самото конзумирање може да го поттикне телото да складира масти наместо да
Магазин

Кога почнуваат да се познаваат изгубените килограми?

А1он
Сте изгубиле неколку килограми, но освен промената на вагата и вашите чувства, резултатите ретко кој ги забележува. Според едно истражување на канадски научници, за останатите