danoci

Македонија

Соработка на даночните институции на Македонија и на Србија

А1он
Соработката на Управата за јавни приходи на Македонија и на Даночната управа на Србија ќе продолжи преку размена на искуства и позитивни практики и заедничка
Економија

Интернет плаќање даноци со безготовинска картичка

А1он
Електронско плаќање даноци со безготовинска картичка, е новата услуга на Управата за јавни приходи (УЈП) која овозможува секој граѓанин да врши он-лајн плаќање на персонален данок, ДДВ
Економија

Контроли во 16 угостителски објекти во Битола и Прилеп, глоби за не издавање фискални

А1он
Битолската полиција во содејство со инспекциски служби од УЈП, вчера реализираа акциски контроли во вкупно 16 угостителски објекти. На подрачјето на Полициската станица во Битола
Економија

Предновогодишни контроли на УЈП, нерегуларности кај седум објекти во Скопје

А1он
Управата за јавни приходи во контрола извршена во ноќните часови меѓу 27 и 28 декември утврди неправилност кај седум угостителски објекти во Скопје, од вкупно
Економија

Ставрески: Нема одложување на плаќањето придонеси за хонорарите

А1он
Ќе нема одложување на обврската за плаќање придонеси на хонорарите, што треба да почне  од почетокот на следнот месец, изјави денеска вицепремиерот и министер за