carovska

Македонија

Работна средба за идна соработка помеѓу МТСП и УН Агенциите

А1он
Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска заедно со раководниот тим во Министерството оствари работна средба со претставници на УН Агенциите предводени од постојаниот
Македонија

Царовска на Меѓународна конференција на трудот во Женева

А1он
Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ја предводи трипартитната делегација од Република Македонија составена од претставници од Владата, претставник од Сојузот на синдикатите
Македонија

Ден на детето – 1. јуни: Во владината програма заштитата на децата е приоритна бидејќи секое дете е важно

А1он
На денешен ден во 1925 година на Светската конференција за благосостојба на децата одржана во Женева УНИЦЕФ донесе одлука 1 јуни да се прогласи за
Македонија

Мила Царовска ја презеде функцијата министер за труд и социјална политика

А1он
Денеска Мила Царовска ја презеде функцијата министер за труд и социјална политика од досегашниот министер Ибрахим Ибрахими при што остварија и кратка средба на која
Македонија

(ВИДЕО) Царовска: Новата Влада ќе воведе семејни работници кои ќе се грижат за семејствата

А1он
Мила Царовска, претседателка на Комисијата за труд и социјална политика на СДСМ денеска оддржа прес-конференција на која што кажа дека новата влада ќе направи измени