carina

Економија

Ставрески: Владата ги укинува и намалува царините од 2013. за повеќе производи

А1он
Од 1. јануари следната година Владата ги укинува или намалува царинските стапки за репроматеријали за резервни автомобилски делови, полиетиленски фолии, алатни машини, железнички товарни вагони
Економија

Откриена измама во Царина: Подметнати 43 милиони лажни акцизни маркички

А1он
Откриена е голема измама во царина. 43 милиони неоригинални акцизни маркички, фирмата производител се обидела да и ги подметне на Царинската управа. Според анализите во