budzet eu

Свет

ЕП го одобри буџетот на Европската Унија за 2021 година

А1он
Европскиот парламент денеска го одобри буџетот на Европската унија за следната година, во кој приходната страна изнесува 164,3 милијарди евра, додека расходниот дел е 166,1
Свет

Во Брисел конечно падна договор за седумгодишниот заеднички буџет на ЕУ

А1он
Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел, вечерва потврди дека е постигнат договор за повеќегодишниот заеднички буџет и Пакетот за закрепнување. Мишел, кој претседава со состанокот