blaze minevski

Култура

„Фантомско стапало“ на Миневски објавен на руски јазик во Москва

А1он
Романот „Фантомско стапало“ од Блаже Миневски излезе на руски јазик во Москва. Преводот од македонски на руски за книгоздателството „Рудомино“ е на Олга Панкина, темелен