belgija

Свет

Белгиските студенти имаат сериозни „дупки во знаењето“

А1он
Голем број белгиски студенти на педагошките факултети имаат сериозни „дупки во знаењето“, особено од историјата, географијата и политиката, покажува најновото истражување. Во истражувањето учествувале околу 1.000
Свет

Белгија не располага со законски средства од армијата да ги отстрани утврдените џихадисти

А1он
Белгија не располага со законски средства од военото разузнавање да ги отстрани неколкуте десетици утврдени џихадисти салафити, соопшти весникот „Морген“, повикувајќи се на внатрешен армиски
Свет

Белгија го отповика својот амбасадор од Република Конго

А1он
Белгискиот министер за надворешни работи Дидие Рејдерс го отповика амбасадорот во Република Конго, Јан де Брун. Де Брун ќе остане на дипломатска служба, но ќе
Свет

Белгија сака да ја прогласи саентолошката црква за криминална организација

А1он
Белгиското обвинителство побара саентолошката црква да биде прогласена за криминална организација. Побарано е лидерите на оваа секта да бидат обвинети за изнудување, измама, кршење на