begalski bran

Свет

Гранди: Светот под закана од бегалски бран поради климатските промени

А1он
Светот мора да се подготви за бегалски бран, бидејќи постои можност повеќе милиони луѓе да ги напуштат своите домови поради влијанието на климатските промени, предупреди
Свет

Германски министер предупредува за бегалски бран поголем од оној во 2015.

А1он
Германскиот министер за внатрешни работи, Хорст Зехофер, предупреди на опасност од нов бегалски бран во ЕУ кој би можел да го надмине оној од 2015