banki

Економија

Одделот за работа со хартии од вредност на „Охридска банка“ престанува со работа

А1он
Комисијата за хартии од вредност (КХВ) на 73-тата седница трајно и ја одзема дозволата за вршење на услуги со хартии од вредност на Охридска банка АД
Економија

Богов: Нема девалвација на денарот

А1он
Гувернерот на Народната банка на Република Македонија, Димитар Богов, реагира по  информациите  за девалвација на денарот. „Изјавувам дека тоа се несериозни шпекулации пласирани од некои
Економија

Ставрески со новите владини мерки излезе пред бизнисмените

А1он
Министерот за финансии, Зоран Ставрески на денешната средба со претставниците на трите Стопански комори и Македонската банка за поддршка на развојот им презентираше две од