avtoindustrija

Економија

Макрон повика на „силна поддршка“ за европската автомобилска индустрија поради конкуренцијата од САД и Кина

А1он
Францускиот претседател Емануел Макрон бара „силна поддршка и тоа што е можно поскоро“ за европската автомобилска индустрија наспроти конкуренцијата од Кина и САД. Во интервју