andon doncevski

Спорт

Легендарниот Андон Дончевски денеска го слави 86. роденден

А1он
Едно од најголемите фудбалски имиња во историјата на македонскиот фудбал Андон Дончевски денеска го прославува својот 86. роденден. Дончевски е првиот селектор на македонската фудбалска