alpinizam

Спорт

Саудијка го освои Монт Еверест

А1он
Раха Мохарак се запиша во историјата како најмлада арапска жена и единствена Саудијка која се искачила на Монт Еверест, највисоката планина на светот. Мохарак (25) била дел