akter na evropa

Култура

Наградата „Актер на Европа 2021“ за Маргарита Џепа од Албанија

А1он
Главната награда „Актер на Европа 2021“ за најдобро актерско остварување годинава и припадна на Маргарита Џепа, една од најзначајните актерки во поширокиот балкански театарски простор,
Култура

Виола Грациози од Италија добитник на „Актер на Европа 2020“

А1он
Виола Грациози од Италија е добитник на главната наградата „Актер на Европа 2020“ за најдобро актерско остварување на 18. издание на Интернационалниот театарски фестивал „Актерот
Култура

Мариа До Сеу Гера – Актерка на Европа 2019

А1он
Во чест на 9 мај – Денот на Европа, Градоначалникот на Ресен Живко Гошаревски и Јордан Плевнеш, Претседател на Уметничкиот совет на Интернационалниот театарски фестивал