afpzrr

Економија

Исплатени над 575 милиони денари субвенции за лозарите

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 13.854 субјекти исплати над 575 милиони денари. Станува збор за исплата на апликантите
Економија

Продолжен рокот за аплицирање за набавка на системи за наводнување

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделсвото и руралниот развој информира дека за 15 дена се продолжува рокот за поднесување апликации за набавка на системи за
Економија

Отворен нов јавен повик за набавка на системи за наводнување, за инвестиции во бунари и зафати на површински води

А1он
Земјоделците од денеска до 27 јануари 2022 година ќе може да аплицираат за добивање на финансиска поддршка од Прогарамата за рурален развој преку мерката 121.4
Економија

На располагање нови средства за развој на рибарство и аквакултурата, отворени два нови повика

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој АФПЗЗР информира дека од денеска па до 24 декември се отворени два нови повици за развој
Економија

АФПЗРР: Нов дополнителен рок од 15 дена за сите заинтересирани за средства од ИПАРД 2, Мерка 7

А1он
За сите заинтересирани за добивање на финансиска поддршка од ИПАРД 2, мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“, се дава дополнителен рок
Економија

Објавен повикот за финансиска поддршка на нови и јакнење на постојните земјоделски задруги

А1он
Агенцијата за финансиска подддршка во земјоделството и руралниот развој денеска го објави повикот за поднесувањеа барања за мерката 131 „ Економско здружување на земјоделските стопанства
Економија

Димковски: Новите повици на МЗШВ и АФПЗРР се нова шанса за модернизирање на домашните бачила

А1он
Заменик министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски, денеска
Економија

Бачовски: Исплатени субвенциите за произведен и предаден тутун од реколта 2020 година

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој на сметките на 28.168 субјекти исплати близу 1,7 милјарди денари за произведен и предаден тутун од
Економија

Подготвителен период за аплицирање за финансиска поддршка преку мерката седум од ИПАРД 2

А1он
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделствоото и руралниот развој, ги информира сите земјоделци, занаетчии, мали фарми и фирми дека од денеска почнува да тече подготвителниот