abortus francija

Свет

Франција ќе стане првата земја што ќе го вклучи правото на абортус во својот Устав

А1он
Франција планира да го воведе правото на абортус во Уставот, 48 години откако абортусот беше декриминализиран во таа земја, а потоа и предвиден со закон.