Во Трст конференција за превенција на безбедносни ризици во ЈИЕ

Од:

Претставници на влади, меѓународни организации и цивилниот сектор ќе учествуваат денеска во Трст на конференција за соработка во врска со безбедносните ризици во Југоисточна Европа.

dobivaj vesti na viber

Учесниците на конференцијата ќе разговараат за дезинформации и лажни вести во Западен Балкан, нелегална миграција, контрола на мало и лесно оружје и борба против тероризам и радикализација на млади луѓе.

Четвртата регионална конференција за координација на превенција на безбедносни ризици, во ЈИЕ – Регионален одговор на безбедносните предизвици, ја организира Советот за регионална соработка во соработка со италијанското Министерство за внатрешни работи, Интегрирано управување со внатрешна безбедност во Западен Балкан, Регионална иницијатива за миграции, азил и бегалци и Центарот за контрола на мали илесни оружја за Југоисточна и Источна Европа во рамките на Програмата за развој на ОН (УНДП).

Би можело да ве интересира

ОБСЕ: Дури 70 отсто од жените во ЈИЕ биле жртви на насилство

ВИДЕО: Поголема соработка на земјите за поефикасно справување со безбедносните ризици

Ана Ололовска

Современи безбедносни предизвици во ЈИЕ

Ана Ололовска

Во Струга отворена Годишната конференција на медиумите од ЈИЕ

Ана Ололовска

Македонија домаќин на состанок на министри за здравство на ЈИЕ

Наум Локоски

Пахор најави самит во Скопје на државите од југо-источна Европа

Наум Локоски