Лидерот на „Бугарски подем“ Стефан Јанев нема да го поддржи предложениот состав на влада од Николај Габровски

Од:

За време на дебатите во Народното собрание за избор на нова бугарска влада, лидерот на „Бугарски подем“ Стефан Јанев рече дека ќе ја поддржи номинацијата на Николај Габровски за премиер, но нема да ја поддржи структурата и составот на влада што тој ја предложи.

Досега четири партии во Народното собрание на Бугарија најавија дека нема да ја поддржат предложената влада на Николај Габровски, која ја има мандатот на најголемата парламентарна партија ГЕРБ-СДС.

Извор: МИА

Би можело да ве интересира

Николај Габровски: Се помалку сум оптимист за тоа што и претстои на Бугарија

А1он

Габровски: Бугарија мора час поскоро да излезе од безвременоста

А1он

ГЕРБ го предложи за премиер познатиот бугарски неврохирург Николај Габровски

А1он

Јанев се изјасни за формирање коалициска влада во Бугарија

А1он

Регистрирани партиите на Стефан Јанев и на Кирил Петков за предвремените избори во Бугарија

Стефан Јанев: Нема промена во ставот на Бугарија за Република Северна Македонија

А1он