Драматична состојба со Ковид-19 во Врање, шопингот на Македонците една од причините

Од:

Епидемиолошката ситуација во Врање е вонредна и исклучително тешка велат епидемиолозите од Здравствениот центар во градот. Последниот период Врање заедно со Белград е едно од најнестабилните жаришта во Србија.

Покрај големата бројка новозаразени се поголем е бројот на пациенти со тешка клиничка слика, а болничките капацитети се потполнети.

Во градот кој има 85 илјади жители вчера имаше 101 новозаразен што според односот на нови случаи и бројот на жители го става во ист ранг со Белград.

„Причините за алармантната ситуација во градот се непочитуавњето на мерките, домашните забави како и доаѓањето на голем број Македонци на шопинг во градот“ – вели епидемиолог од градот кој го цитираат српските медиуми.

Би можело да ве интересира

Кон: Ситуацијата со Ковид-19 во Србија се влошува

Над 10 илјади македонски граѓани првата доза вакцина против Ковид-19 ја примиле во Врање

Катерина Павлова-Николовска

Во Врање досега се вакцинирале 4.502 Македонци

Катерина Павлова-Николовска

Белградските студенти кои ќе вакцинираат ќе добиваат влезници за Егзит

Во Врање вакцинација за Македонци и без закажан термин

Катерина Павлова-Николовска

ВИДЕО: Вакцинација викендов за македонските граѓани во Врање, но и во Белград

Катерина Павлова-Николовска