Девојче од белградско училиште направи листа на ученици кои сака да ги убие: Покрај имињата на врсниците, таа нацртала и нож

Од:

Девојче од белградското основно училиште „Милена Павловиќ Барили“ напиша во тетратка список со имињата на учениците што сака да ги убие. Полицијата презема мерки и дејствија и се проверува однесувањето на ученичката кај училишниот психолог.

Исто така, извршени се консултации со Вишото јавно обвинителство и се чека наредба за понатамошно постапување во врска со овој случај. Наводно, покрај имињата на врсниците, девојката нацрта и нож, а претходно имала проблематично однесување.

По двете масовни убиства во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Врачар и во околината на Младеновац, кои се случија на 3 и 4 мај, полицијата спроведе акција за апсење и малолетници и полнолетни поради различни закани дека ќе го сторат убиства.

Би можело да ве интересира

По масакрот во Врачар: 60 ученици се отпишаа од „Рибникар“, никој не сака да биде директор на ова училиште

Горан Наумовски

Мајката на убиецот од Врачар има барање за својот син

Семејствата на убиените деца од „Рибникар“ го тужат училиштето

27 тужители поднесоа тужба против семејството на момчето-убиец од Врачар

Невидени безбедносни мерки: Убиецот од Врачар е најчуваната личност во Србија

Малолетниот убиец од Врачар за жртвите вели: „Тоа беше грешка“

Горан Наумовски