Затајувале данок „по Божја волја“

Од:

Брат и сестра од Австралија не плаќале данок, под изговор дека тоа е „против Божјата волја”, но судот одлучи сега да платат казна од над 2,3 милиони австралски долари бидејќи во Библијата не пишува „не плаќај данок”.

Фани Алида Бирпут и нејзиниот брат Рембертус Корнелис Бирпут, инаку верски мисионери, од 2011 година го затајувале својот данок оти, како што потоа тврделе, тој чин претставувал „побуна против Бога“.

Братот и сестрата, според Врховниот суд во Тасманија, не платиле данок од 930.000 долари.

Би можело да ве интересира

На огласот на милијардерот Маезава се пријавиле над 20.000 кандидатки

Ана Ололовска

ВИДЕО: Американка двапати родила близнаци за една година

Ана Ололовска

Забраната на пластични ќеси ја истакна снаодливоста на Тајланѓаните

Ана Ололовска

Ќерка го тужела татко си оти ѝ удрил шлаканица, и изгубила

Ана Ололовска

Природен феномен: Невообичаено многу близнаци на едно место

Ана Ололовска

Пронајден можеби најголемиот цвет на светот

Ана Ололовска