Вработените во Зегин бојадисуваа велигденски јајца со децата од СОС Детско село

Од:

По повод големиот христијански празник- Велигден, дел од тимот на компанијата Зегин денеска имаше прилика празнично да се дружи со дечињата од СОС Детско село и заеднички да бојадисуваат велигденски јајца.

dobivaj vesti na viber

Иницијативата за овој посебен настан беше на компанијата Зегин и Фондацијата Др. Верица Механџиска, која со задоволство беше прифатена од СОС Детско село. Целта на ова дружење беше желбата да им се донесе радост и топлина на децата без родителска грижа.

Компанијата Зегин со многу љубов подготви подароци за сите деца од селото, како и за децата од згрижувачките семејства кои се наоѓаат надвор од селото.

Посетата на СОС Детско село е најдобриот начин да се воочи какви промени се случуваат во животот на децата и заедницата.

Поддршката е клучна, а дружењето со овие деца претставуваше посебно искуство за тимот на Зегин.

Низ игра,смеа и музика, како и одлично расположение беа бојадисани најубавите Велигденски јајца.

Со овој благороден чекор компанијатa Зегин уште еднаш ја докажа својата општествено одговорна мисија, со желба и поттик и останатите компании да се приклучат кон ваквите иницијативи.

*ПР текст

Би можело да ве интересира

Нова хуманитарна кампања на Винчини со омилениот производ кој е уникатен со вкус и единствен со хуманитарната вредност ROCKY

Катерина Павлова-Николовска

Ранци и училишни помагала донација на ZEGIN и фондација „Д-р. Верица Механџиска” за преку 150 деца

Компанијата ЗЕГИН – покровител на Фестивалот на дувачки инструменти во Пехчево

Катерина Павлова-Николовска

Првото кумство на згрижувачко семејтво во СОС Детско село

АУЕ – ФОН организираше донација на книги за СОС Детско Село

Интервју со Национална директорка на СОС Детско село Јулијана Гапо