„Возел“ 696 километри на час: Доби казна од 6.597 евра

Од:

Во Белгија на возач на Опел Астра му била измерена неверојатна брзина од 696 километри на час.

За наводниот прекршок возачот е казнет со 6.597 евра. Се разбира, тоа беше грешка, но известувањето со казната беше навистина испратено и прво го шокираше возачот.

Тој ја обжали казната, а во меѓувреме полицијата го расветли случајот и потврди дека возачот нема да ја плати сумата напишана на огласот, пишува fenix-magazin.de.

Но, сопственикот на Astra навистина возел пребрзо, но само 10 километри на час повеќе од дозволеното, односно се движел со брзина од 60 наместо дозволените 50 километри на час.

Во соопштението полицијата објасни зошто дошло до грешка.

Шифрата е погрешно внесена кај надлежниот орган“, велат од полицијата.

Би можело да ве интересира

Полицијата вчера казни 535 возачи за брзо возење

МВР вчера казни 246 возачи во Скопје, 42 за брзо возење

186 казнети возачи во Скопје, 21 без возачка

275 санкционирани возачи во Скопје, 67 за брзо возење

87 санкции за брзо возење

217 санкции за брзо возење