Улицата на „црвените фенери“ во Амстердам на друга локација

Од:

Градоначалничката на Амстердам, Фамке Халсема предложи излозите познати како „црвени фенери” или „Црвената улица“, каде што сексуалните работнички и работници ги нудат своите услуги, да бидат затворени, или пак, тие да бидат преместени во друг дел од градот.

Како што истакна Халсема, целта на оваа идеја е да се заштитат правата на сексуалните работници, спречување криминал и отстранување на проблемите на околните жители и компаниите.

„Црвените фенери” имаат долгогодишна традиција и се наоѓаат близу главниот градски пловен канал. Последниве години, градските власти настојуваат да го намалат бројот излози, кој изнесува вкупно 330. Главно навечер, групи туристи го разгледуваат ова подрачје.

Тука има и кафулиња во коишто се продава марихуана.

Во соопштението на градските власти се наведува и дека за некои туристи, сексуалните работници се само „атракција за гледање“ и ништо повеќе од тоа.

Би можело да ве интересира

Уште еден Кинез казнет зашто фрлил монети во мотор на авион

Ана Ололовска

Обновата на Триумфалната порта во Палмира ќе чини милион долари

Ана Ололовска

Дали Љубљана станува новата европска туристичка мека?

Татјана Ташкова

„Пат на мелодијата“ во Јапонија

Ана Ололовска

Ирска меѓу најпосакуваните туристички дестинации во 2020 година

Татјана Ташкова

Легендата за Свети Никола се уште е жива во Епинал и на Истокот од Франција

Ана Ололовска